Podle pana Jiřího Hlávky
Zasloužilého kuchaře z Domu Potravin
Rybí polévka
Suroviny:
Kapr, jikry, mlíčí
Mrkev, celer, cibule
Máslo, olej
Sůl, pepř, muškátový ořech, kurkuma
Smetanu
Nakrájíme zeleninu na
nudličky
Kapra vykucháme a necháme
vařit
Mlíčí a jikry necháme stranou
Cibulku zpěníme na másle a
oleji
Přidáme nakrájenou zeleninu
Zasypeme moukou, muš.ořech, osmažíme
Zalijeme prosezeným vývarem z kapra
Osolíme, opeříme, pro barvu
trochu kurkumy
Přidáme vykostěné kousky
rybího masa
A povařené jikry a mlíčí (na
kousky)
Necháme táhnout a chuť doladíme
smetanou
Polévka má mít konzistenci zahuštěné
hedvábné
smetany