Příspěvky

Rybí plévka podle pana Hlávky

Podle pana Jiřího Hlávky
Zasloužilého kuchaře z Domu Potravin

Rybí polévka
Suroviny:
Kapr, jikry, mlíčí
Mrkev, celer, cibule
Máslo, olej
Sůl, pepř, muškátový ořech, kurkuma
Smetanu

Nakrájíme zeleninu na nudličky
Kapra vykucháme a necháme vařit
Mlíčí a jikry necháme stranou
Cibulku zpěníme na másle a oleji
Přidáme nakrájenou zeleninu
Zasypeme moukou, muš.ořech, osmažíme
Zalijeme prosezeným vývarem z kapra
Osolíme, opeříme, pro barvu trochu kurkumy  
Přidáme vykostěné kousky rybího masa
A povařené jikry a mlíčí (na kousky)
Necháme táhnout a chuť doladíme smetanou

Polévka má mít konzistenci zahuštěné hedvábné

smetany